• human med body-jet® fettsugningsutrustning

human med body-jet® fettsugningsutrustning

body-jet® evo

 

WAL – vattenassisterad fettsugning

Kroppsskulptering med vattenassisterad fettsugning är en skonsam och effektiv teknik. I motsats till konventionell eller energiassisterad fettsugning använder body-jet® vattnets skonsamma kraft för att avlägsna oönskat fett. Med WAL-tekniken avlägsnas fettet med en solfjäderformad vätskespray från kroppen utan att skada kärl, nerver eller bindväv. WAL är en skonsam och relativt smärtfri fettsugningsteknik, den minskar de medicinska riskerna och förkortar patientens konvalescens. De flesta kan återgå till sin vanliga verksamhet redan dagen efter ingreppet. Metoden minskar också risken för blåmärken, blödningar och svullnader.
 
Metoden har utvecklats av plastikkirurgen Klaus Ueberreiter i Tyskland. Den används både vid ren fettsugning men även för att skörda fett till transplantation. Fett som tagits ut ur kroppen med body-jet® har hanterats varsamt och kan transplanteras direkt utan centrifugering eller andra rengörningsprocesser. Det skördade fettet har mycket goda förutsättningar att läka in efter transplantationen. I en studie från 2010 visas att mer än 70 % av de transplanterade fettcellerna överlever vid bröstförstoring och bröstrekonstruktion. Detta gör att transplantation av kroppseget material nu är ett verkligt alternativ till silikonimplantat eller syntetiska fillers.
body-jet®  började användas i Sverige år 2009 och WAL-tekniken används i dag frekvent både inom estetisk och rekonstruktiv  kirurgi.
 

Läs mer om body-jet® på tillverkarens hemsida www.humanmed.combody-jet®eco

ny_kanyl.jpg

Relaterade produkter